Încălzire pe lemne sau peleţi? Partea I

Încălzire pe lemne sau peleţi? Partea I

În ziua de azi se poate opta între şeminee cu încălzire pe lemne sau pe peleţi, acestea fiind mai ecologice, mai eficiente şi cu putere calorică mai mare. Acestea sunt suficiente pentru a încălzi o locuinţă modernă, de mărime medie.

 

Cum să alegi şi să instalezi şeminee cu ardere pe lemn sau peleţi

 

Când faci această alegere trebuie avut în vedere marimea spaţiului pe care intenţionezi să-l încălzeşti. Dacă alegi un focar mai mare decât este nevoie, focul va arde mocnit pentru a evita supraîncălzirea, aceasta rezultând în poluarea aerului. Pe de altă parte, dacă alegi un focar mai mic, acesta nu va oferi destulă căldură.

 

Focarele ce folosesc lemn pe post de combustibil, emit cantităţi mari de noxe ce poluează aerul. Fumul produs de arderea lemnului conţine multe chimicale, cum ar fi oxizi de nitrogen, monoxid de carbon, gaze organice, toate acestea cauzând probleme de sănătate. În zonele urbane şi rurale, fumul are o contribuţie majoră la poluarea aerului. Focarele de ultimă generaţie, comercializate de To Marmura Piatra Neamţ, au instalate filtre de combustie catalitică, care permit lemnului să ardă la temperaturi mai mici şi astfel gazele sunt evacuate mai lent, cea ce generează mai multă căldură. Aceste focare având emisia mai lentă sunt mai sigure, din punct de vedere al accidentelor, pentru că dac[ arderea este completă ajută la prevenirea acumulării de depozite de materii inflamabile pe horn, numite creozot.

 

Locaţia aleasă pentru instalarea şemineului şi a coşului de fum va influneţa modul în care căldura va fi distribuită şi păstrată în locuinţă. Majoritatea acestor şeminee trebuie instalate în camera în care îţi petreci cel mai mult timp. Ideal, trebuie să fie găsită o modalitate de a face căldura să circule şi în restul casei, prin instalarea unui ventilator sau suflătoare.

 

Pentru siguranţă şi eficienţă, ar trebui să iei în considerare să apelezi la o echipă de profesionişti cum sunt cei de la To Marmura Piatra Neamţ, când vrei să instalezi astfel de elemente. Aceştia vor evalua tot ce ţine de şemineu, horn şi spaţiul pe care doreşti să-l încălzeşti şi vor implementa cele mai eficiente accesorii la cel mai bun preţ. De asemeni te pot sfătui care ar fi cele mai bune materiale şi focare pentru încălzirea casei tale.


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.