Şase paşi de urmat pentru siguranţa şemineului

Şase paşi de urmat pentru siguranţa şemineului

Plăcerea de a sta în faţa şemineului în timp ce un foc liniştitor îţi încălzeşte privirea trebuie o conștientizare a potențialelor pericole. Una din principalele cauze ale incendiilor sunt sistemele de încălzire neîngrijite corespunzător şi asta se referă la şeminee, rezouri şi plite. Următoarele sfaturi de siguranță pot ajuta pentru a menține familia ta în condiții de siguranță și, de asemenea, ar putea să vă împiedice să trebuiască să plătiţi foarte mulţi bani pentru de pagubele materiale și a altor pierderi potenţiale cauzate de un incendiu.

ÎNAINTE

Pasul 1:

Detectoare de fum care funcționează și detectoare de monoxid de carbon sunt dovedite ca fiind cele mai bune sisteme de prevenire a incendiilor. Instalați aceste aparate, în camera unde este şemineul, recomandate înainte de a-l folosi. Au existat multe cazuri când o familie folosește un șemineu seara şi se duce la culcare, gândind ca totul este bine. Există multe lucruri care pot merge prost, care ar putea pericolele de folosire a unui şemineu este umplerea cu fum casei, iar inhalarea de fum poate fi mortală.

Unul dintre pericolele care pot fi folosind un şemineu este intoxicatiea cu monoxid de carbon, acesta fiind un gaz inodor, insipid, și invizibil.Un detector de monoxid de carbon este absolut esențial, deoarece odată ce sunt detectate simptome de intoxicație cu monoxid de carbon, este de multe ori prea târziu.

Pasul 2

Dacă șemineu și/sau coș nu sunt întreținute în mod corespunzător sau în cazul în care acestea sunt pur și simplu neglijate, poate fi foarte periculos pentru a aprinde focul. Cercetările arată ca aproximativ jumatate din toate incendiile provocate de șemineu și/sau coșul de fum au început, deoarece coșul nu a fost curățate sau inspectat de un tehnician șemineu.

Pasul 3

Asigurați-vă că persoana pe care o angajaţi să curățațe coșul de fum este calificată. V-ar putea supune familia și acasă la risc, daca încredinţaţi lucrarea curăţirii coşului de fum sau a şemineului unei persoană necalificate care nu are instrumentele adecvate sau dedicarea pentru acest tip de muncă.

Pasul 4

Înainte de a începe focul, asigurați-vă că nu există materiale combustibile prea aproape de șemineu.

În timpul folosirii

Pasul 5

Pentru mai multă siguranță, folosiți semineu dvs. în modul în care o fost destinat pentru a fi utilizat. Aprinderea se poate face cu o bricheta sau chibrit. Nu utilizați NICIODATĂ benzină, kerosen, sau orice alt tip de acceleratori în șemineu, deoarece aceastea pot exploda si cauza arsuri severe sau provoca incendiu. Pentru ca este extrem de periculos să faci aceste lucri, nu arde următoarele materiale în semineu: pomi de Crăciun, lemn tratat (lemn care este pătat, vopsite, sau lipit), gunoi, sau resturi de frunze.

Nu lăsați semineul nesupravegheat pentru perioade lungi de timp. În plus, nu trebuie să vă supraîncărcați focarut, în special în cazul în care focul nu este privit.

După

Pasul 6

Cenușa ar trebui să fie curățată din cămin regulat, dar de manipulare cenuşa poate fi foarte periculoas. Multe incendii au fost pornite de manevrarea necorespunzătoare de cenușă.

 


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.