Şeminee cu gaz sau şeminee cu lemn?

Şeminee cu gaz sau şeminee cu lemn?

Pe orice designer aţi intreba, vă va spune că o locuinţă ce are instalat un şemnieu, fie că finisajul este clasic, modern sau rustic, arată mult mai bine decât o locuinţă in care nu este instalat un astfel de accesoriu. Semineele To Marmura Piatra Neamt, au ceva anume care influenţează modul în care percepem ambientul din camera respectivă şi persoanelor cu perspectivă, în ceea ce priveşte căminul propriu, se pare că le place ideea de a avea instalat un şemineu, indiferent de finisaj, chiar dacă nu-l folosesc propriu zis pentru încălzire. Dar pentru unii dintre utilizatori, şemineul face parte din viata lor, oferind căldură în lungile luni de iarnă.

Pentru cei ce doresc un şemnieu şi au in plan să-l folosească pentru încălzire, prima intrebare care trebuie pusă este dintre care tip de conbustibil trebuie ales când se optează pentru un şemineu. Cele mai populare tipuri de combustibil folosit, sunt lemnul şi gazul. Să aruncăm o privire la patru comparaţii dintre şemineele ce folosesc butuci de lemn artificial ce par realistic şi şemineele ce folosesc combustibil lemn real.

Printre primele lururi de luat în calcul când instalăm un şemineu, este uşurinţa cu care poate fi folosit. Eşti genul de om pe care nu-l deranjează să cumpere lemne pentru a le folosi la făcutul foculului?

Sau eşti dintre cei ce preferă un foc agreabil fără a depune prea mult efort şi vrei să alegi un şemineu pe gaz, atunci echipa To Marmura Piatra Neamţ poate da sfaturi referitor la care este cea mai eficientă şi ieftină variantă pentru fiecare caz particular.

Dacă vrei o variantă care să presupună cel mai mic preţ posibil la factura de încălzire, atunci o variantă bună sunt şemineele pe lemn, datorită consumului mic de combustibil în timpul funcţionării şi al nivelului mare de căldură produs. Dacă locuieşti într-o zonă împadurită, cu o selecţie mare de lemn atunci preţul devine şi mai mic.

În ceea ce priveşte mentenanţa, şemineele ce funcţionează cu gaz sunt mult mai usşor de întreţinut, în comparaţie cu cele ce folosesc lemn. Tot ce este necesar pentru a întreţine un şemineu pe gaz este verificarea şi curăţarea negrului de fum şi verificarea dacă exista scurgeri din conducta de gaz.

Şemineele pe lemn, necesită curăţire periodică a focarului şi a zonei în care este instalat semineul, trebuind curăţită de cenuşă şi bucăţii de lemn.

În cele din urmă, modul in care arată şemineul, în timp ce este folosit, este una din cele mai importante lucruri la care un deţinător se uită. În timp ce buştenii de lemn realizaţi din ceramică, pentru un şemineu pe gaz, mimează destul de bine lemnul natural în timp ce ard, mulţi clienţi To Marmura Piatra Neamţ, cred că în realitate nu există un sumbstitut pentru acea senzaţie a flăcărilor ce dansează, pe care ţi-o imprimă doar lemnul natural.

Pe lângă acestea, mai sunt multe alte caracteristici şi funcţii ale şemineelor pe gaz sau şemineelor pe lemn, care pot influenţa achiziţia unui astfel de produs. Contactează echipa To Marmura Piatra Neamţ şi foloşeste experienta noastră de peste 16 ani pentru a putea avea toate detaliile şi a avea cea mai bună şi mai ieftină variantă pentru viitorul tău şemineu. Indiferent de stilul finisajului dorit, fie că e clasic, modern sau rustic, avem o selecţie variată de şeminee fie pe gaz fie pe lemn, de care te vei îndrăgosti.


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.