6 motive de a investi în sobe pe lemn de calitate

6 motive de a investi în sobe pe lemn de calitate

Designul și tehnologia, folosite în crearea sobelor moderne cu ardere lemn este destul diferit de cel folosit în construirea "sobelor de ieri." Sobele de azi care funţionează cu lemn sunt surse excelente de căldură, și deasemenea sunt elemente de decor minunate. Dacă aveți în vedere achiziționarea unei unități de încălzire pentru casa dumneavoastră sau modernizarea uneia deja instalată, aici sunt unele fapte care vă va bucura să le știţi despre sobe lemne.

 

1. O sobă pe lemne poate fi instalată aproape oriunde în casă, ce trebuie să ţineţi cont este să aveţi posibilitatea de a duce conducta de aerisire la exteriorul casei. Aceasta înseamnă că puteți încălzi orice cameră sau spațiu. Câteva sobe bine plasate pot înlocui aproape complet un sistem de încălzire centrală.

 

2. Cel mai mare avantaj al proprietarilor care au intalat o soba pe lemne este calitatea căldurii emise. Sobele pe lemne funcționează pe principiul de căldură radiantă, care încălzește o zonă mai rapid și mai eficient în comparaţie cu aerul cald ce este suflat printr-un sistem de aerisire centralizat. Căldura de la o sobă pe lemn radiază în toate direcţiile.

 

3. Comparativ cu utilizarea combustibililor fosili pentru căldură (gaz natural, propan, cărbune, etc.) lemnul este mult mai eco-friendly. Este considerat "carbon neutru", ceea ce înseamnă că atunci când arde, nu adaugă dioxid de carbon suplimentar mediului. Acest lucru se datorează faptului că în starea sa naturală, lemnul absoarbe dioxid de carbon care este în atmosferă. În timpul arderii, un echilibru este menținut.

 

4. Lemnul este o sursă de combustibil ieftin. Aceasta costă mai puțin pentru a încălzi o cameră, decât petrolul, gazele sau energia electrică.

 

5. Dacă locuiți într-o regiune în care sunt pene de curent ocazionale pe tot parcursul iernii, știiţi cât de valoroasă este o sursă de căldură, care este de 100% dependentă. Cu o sobă pe lemne de încredere, vei sta de cald non-stop, indiferent de aprovizionarea casei dvs. de gaz sau de electricitate.

 

6. În cele din urmă, chiar și cu toate celelalte avantaje, vrei o sobă pe lemn care arată frumos în orice cameră alegeţi s-o puneți. Sobele moderne cu ardere pe lemn sunt disponibile în mai multe stiluri, mărimi şi finisaje diferite, ceea ce face ușor de a găsi una care este în concordanţă cu stilul de casei și decorul.


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.