Accesorii esenţiale pentru un şemineu pe lemne

Accesorii esenţiale pentru un şemineu pe lemne

Dacă aţi cumpărat un şemineu care funcţionează cu lemne această listă de accesorii esenţiale pentru soba dumneavoastră vă va ajuta la maximizarea eficienţei şemineului şi pentru a menține o funcționare fără probleme.

 

Alegerea lemnului

 

Prin alegerea cu atenţie a lemnului folosit la ardere în şemineul dumneavoastră puteţi obţine cea mai bună şi eficientă variantă pentru a vă încălzi casa. Răşinoasele, cum ar fi de molid si pin tind să ofere mai multă lumină, dar problema lor e că ard foarte repede, ceea ce duce la mai mult efort din partea dumneavoastră în reîncărcarea focarului cu combustibil. Lemn de esenta tare fiind mai dens şi mai greu decât răşinoasele, ofereră, prin urmare, o valoare calorică mai mare și o ardere îndelungată. În mod ideal, ar trebui să fie busteni nu mai mari de 10 cm în diametru aproximativ. Dacă sunt mai mari de atât, lemnul ar trebui crăpat pentru a asigura o ardere în mod corespunzător.

 

Surcele

 

Surcele sunt indicate când aprindeţi focul, indiferent de combustibilul utilizat, dar acestea ard foarte repede și nu sunt adecvate ca fiind o sursă sursă economică de combustibil.

 

Transportul buştenilor

 

Scopul utilizării unor echipamente care vă pot uşura transportul buştenilor este de a căra buşteni din afara locuinţei, în cantitate cât mai mare aproape de focar. Cele mai multe dintre ele sunt realizate cu o bază solidă, astfel încât praful, scoarță și lemn vrac să nu lase urme prin casa. Ele sunt foarte utile pentru a avea, dacă aveți nevoie pentru a muta buşteni dintr-o cameră în alta sau din afara locuinţei dumneavoastra.

 

Unelte pentru şemineu

 

Fie că folosiţi anumite unelte sau sunt doar un element decorativ, seturile de scule pentru şemineu dau o impresie estetică favorită şi pe lângă asta pot fi şi folositoare. Un instrumentar la nivel mediu trebuie să cuprindă un făraș, perie, greblă de cenușă și un vătrai pentru a scormoni în jurul focului și pentru a împinge în jurul busteni. Aceste instrumente sunt pe realizate pe bază de fonta si pot fi plasate lângă şemineu.

 

Topoare pentru crăparea lemnului

 

Când vă hotărâţi să cumpăraţi un topor sunt câteva elemente pe care trebuie să le luaţi în seamă. Primular fi scopul pentru care îl cumpăraţi şi în acest caz este pentru crăparea lemnului cu dimensiuni mai mari decât este necesar.

 

Dacă aveţi orice întrebare referitoare la accesorii si şeminee nu ezitaţi să contactaţi echipa To Marmura Piatra Neamţ pentru a vă da informaţii de primă mână.


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.