Avantajele şi dezavantajele şemineelor electrice

Avantajele şi dezavantajele şemineelor electrice

Ai în plan instalarea unui şemineu electric la tine în casă? Dacă da, este neapărat să iei în considerare avantajele şi dejavantajele unui astfel de şemineu şi să determini dacă merită costurile.

 

Şemineele sunt una dintre cele mai bune modalităţi pentru a îmbunătăţi atmosfera în propria locuinţă. Dacă nu aveți un coș de fum (sau pur și simplu doreţi să evitaţi operaţiile de întreținere a căminului), şemineele electrice sunt o alternativă foarte bună la sistemele traditionale. Deși alegerea unui şemineu electric ar putea părea complicată, acestea au la fel de multe beneficii ca şemineele pe gaz sau lemn.

 

Avantajele şemineelor electrice

 

Când vine vorba de şeminee electrice, cel mai important beneficiu este că sistemele electrice au o durată de viaţă mult mai mare decât alte opţiuni de şeminee, în primul rând pentru că nu ard de fapt combustibil. Acest lucru asigură că coroziune este menținută la un nivel minim - care permite funcţionalitatea şemineului să dureze mai mult de zece ani.

 

Următorul beneficiu major al unui şemineu electric este că acestea nu emit nici un fum nociv, cum ar fi dioxidul de carbon și monoxid de carbon. Acest lucru vă permite să instalați un șemineu în orice cameră din casa dumneavoastră, indiferent dacă are un coș de fum. Sistemele electrice sunt mult mai curate și mai simplu de întreţinut, deoarece acestea nu produc funingine sau cenușă.

 

În cele din urmă, instalarea unui şemineu electric este mult mai ușor decât a unui şemineu tradițional. De fapt, puteți instala chiar de unul singur pentru că cele mai multe sisteme electrice necesită doar o priză de alimentare. În multe cazuri, puteți muta, de asemenea, un semineu electric dintr-o cameră în alta, fără a angaja un profesionist.

 

Dezavantajele şemineelor electrice

 

În ciuda multelor avantaje de a folosi un şemineu electric, există câteva motive care ar putea să vă facă doriți să alegeți un sistem tradiţional pentru casa dumneavoastră. Unul dintre cele mai mari probleme cu aceste şeminee este că ele tind să arate a fals. Acest lucru se datorează faptului că şeminee electrice simulează numai flăcări prin lumini de culoare roșie și portocalii care strălucesc prin busteni de plastic.

 

Un alt element esențial de avut în minte este că în timp ce se economiseşte la costurile de întreținere, costurile operaționale pentru sistemele electrice sunt mult mai mari decât la modelele similare pe lemn sau gaz. În afară de alimentarea luminilore, modele electrice, au de asemenea construit în interior, încălzitoare pentru a face focul mai realist. Această caracteristică poate fi oarecum costisitoare, nefiind ideal pentru case care au deja facturi mari de utilități.

 

În cele din urmă, în cazul în care locuiți într-o regiune predispuse la caderi de tensiune în reţeaua electrică, tineti minte ca aceste tipuri de şeminee nu vor funcționa în timpul unei pene de curent. Dacă sunteți în căutarea unui șemineu pentru a ajuta la furnizarea de căldură sau lumină în timpul unei furtuni, veți dori în mod sigur să luaţi în calcul modelele de gaz sau lemn.

 

Cum de a alege un furnizor de şeminee

 

Achiziţionarea unui şeminee nu trebuie să fie o sarcina descurajatoare. Cel mai simplu mod este să discutaţi cu echipa ToMarmura Piatra Neamţ pentru a vă sfătui care este cea mai bună variantă de şemineu pentru casa dumneavoastră


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.