Cele mai faimoase şeminee din lume

Cele mai faimoase şeminee din lume

Şemineele au fost folosite de oameni pentru a găti şi pentru încălzire de la începutul timpurilor. Cu toate acestea, atunci când ne gândim acum la şeminee, sunt câteva care ne vin în minte, datorită faimei şi importanţei lor. Unele dintre acestea au fost prezentate în filme, în timp ce altele fac parte din istorie culturală.

 

Camera de fumat de pe Titanic

 

Camera de fumat de pe Titanic, prezintă un şemineu frumos care a fost imortalizat în filmul despre navă. Camera a fost folosită de oameni care călătoreau la clasa a doua. Șemineul de pe navă a fost făcut din marmură italiană și incrustat cu sidef. Acesta a fost singurul şemineu complet funcțional, bazat pe arderea cărbunelui de pe navă. Căldura produsă de acesta se crede că a furnizat confort oamenilor care au ales să-și continue jocul de cărți în acea sală, în timp ce nava s-a scufundat.

 

Home Alone – Macaulay Culkin

 

Un alt şemineu bine cunoscut, a fost văzut în filme, este din filmul Home Alone, în cazul în partea unde Macaulay Culkin este ilustrat în apropierea bradului de Crăciun și a ciorapilor atârnaţi de şemineu. Copacul decorat oferă un element de fundal dramatic de a fi singur acasă.

 

Şemineul Rumford

 

Şemineul Rumford are un design clasic, care este numit dupa Contele şi inventatorul Rumford. Acest design de şemineu a fost rezultatul unor studii privind căldură și transmiterea acesteia, făcute de către contele Rumford. El a fost născut în America, dar sa mutat la Londra. Lucrarea sa a dus la schimbări in design şemineelor pentru că a asigurat ca fumul să fie tras de coș de fum mai eficient, în timp ce pierderea de căldură a fost minificată.

 

Şemineul din sala de mese din Casa Albă

 

Semineul din sala de mese de la Casa Alba a fost văzut la mai multe dineuri importante de-a lungul istoriei Statelor Unite. Şemineul este decorat cu capete de bizon și un citat de binecuvântare rostit Adams este sculptat pe el. Acest cămin a fost renovată de câteva ori, dar caracterul original a fost păstrat de către Kennedy care nu a renunţat la capetele de bizon și citatul lui Adams.

 

Capela Sixtină

 

Un alt şemienu observat de foarte multă lume, este cel din Capela Sixtină folosit de conclav şi de episcopi pentru a semnala alegerea noul Papă. Acest şemineu pe lemne este singura modalitate pentru a informa lumea cu privire la faptul că un nou Papa a fost ales. Acest lucru face ca șemineul să fie o parte importantă a deliberărilor care au loc atunci când un nou Papă trebuie să fie ales. În timp ce design-ul semineu nu este foarte important în acest caz, semnificația sa pentru mulți oameni din întreaga lume este proeminentă.


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.