Cum au ajutat şemineele la salvarea lumii

Cum au ajutat şemineele la salvarea lumii

Arheologii au diferite teorii despre cum oamenii au început să utilizeze focul. În timp ce unii cred că Homo erectus a început utilizarea focului în Africa, alții cred că omul de Neanderthal a început în mod independent, folosind focul în Europa mult mai târziu.

 

Începuturile omenirii


<>Cu toate acestea, cei mai mulţie arheologi,, sunt de acord că omul primitiv, a început, probabil să folosească focul natural rezultat din incendiile forestiere, înainte de a descoperi cum să facă focul. Arheologii sunt de acord, de asemenea, că omul primitiv a folosit de incendiile pentru căldură, protecție, și pentru a găti alimente. Toate aceste utilizări au ajutat să se asigure că aceşti oameni ar putea supraviețui pe vreme extrem de rece, fie în siguranță de la atacul insectelor și a animalelor de pradă, și prin gătit, de a obține mai multe glucide.

Focul folosit ca modalitate de protecţie

 

Când omul primitiv a învățat cum se controlează focul și cum poate fi întreţinut în şeminee, acestea au determinat să aibă o sursă de căldură pe care se pot baza în vreme rece. În plus, omul primitiv s-a folosit de foc pentru a ţine animalele de pradă la distanţă, mai ales pe timp de noapte. Majoritatea animalelor sălbatice au frică cauzată de foc și fum, iar acest lucru a permisacelor oameni odihna pe timpul nopţii, ştiind că sunt protejate de prodători, postând focul la intrarea în peşteră. Aceşte tipuri de vatre sau şeminee au fost prima formă de protecţie pe care omul primitiv a folosit-o.

 

Trebuirile zilnice

 

Având în vedere că la început nu se ştia cum se poate porni un foc, rezultând că una dintre cele mai importante sarcini pe care le aveau atunci este să menţină focul pe care-l aveau aprins. Arheologii presupun că în primele comunităţi de vânători - culegători, oamenii care au ramas să locuiască în peșteră sau adăposturi mici, probabil că au avut sarcina de a menține focul aprins.

 

Îmbunătăţirile aduse vieţii

 

Primele seminee, neavând horn de evacare, umpleau zona de fum și era dificil de întreţinut focul datorită condiţiilor meteorologice cum ar fi vântul sau ploaia, dar au fost un instrument important în modul în care omul primitiv a evoluat.

 

Contemplări

 

>În afară că a ajutat în a menține prădători la distanţă, focul a fost, de asemenea, utilizat pentru a găti mâncare. Acesta a fost din nou un pas mare în salvarea oamenilor care au avut posibilitatea de a obține o cantitate mai mare de calorii din alimente fără a fi nevoie să-și petreacă ore de mestecat alimente crude. Consumul de alimente gătite a ajutat şi oferi mai mult timp liber, care a fost utilizat pentru alte treburi necesare. În plus, caloriile mai multe obținute din alimentele gătite au asigurat că omul primitiv a avut energia necesară pentru cugetare sau altfel spus pentru evoluţia procesului de gândire. Astfel, arheologii cred că descoperirea focului și abilitatea de a-l controla cu ajutorul şemineelor sau vatrelor au fost pași importanți în dezvoltarea oamenilor.


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.