Cum puteti face semineul dumneavoastra eco-friendly

Cum puteti face semineul dumneavoastra eco-friendly

Va puteti bucura de semineul dumneavoastra gasind comfort ca o faceti intr-un mod eco-friendly. Puteti reduce impactul pe care semineul dumneavoastra il are impotriva mediului urmând aceste sfaturi.

Nu pune pe foc materiale toxice.

Dacă vei arde lemn tratat, toxine si compusi organici volatili sunt eliberate în atmosferă.Nu arde carton, paleti, plăci aglomerate, sau lemn care a fost pictat, lipit, sau chimic tratat.

Nu folosi lemne raşinoase. Când arderea este incompletă, oxizi de azot (NO și NO2), gaze cu efect de seră distructive, sunt eliberate; acestea contribuie la epuizarea stratului de ozon. Dioxidul de azot este mirositor, maro, și în special toxic. Mai multe particule sunt eliberate, de asemenea, ca urmare a arderii incomplete. Probleme de sanatate, cum ar fi probleme pulmonare pot fi rezultatul expunerii la prea multe de particule. Pentru a evita aceste probleme de mediu, nu arde lemn verde sau lemn care nu a avut o cantitate adecvată de timp să se usuce suficient. Când lemnul este bine uscat, este de obicei închis sau gri la culoare, spre deosebire de a fi verde la exterior. Pentru a verifica umiditatea puteţi cumpăra teste de umiditare, care sunt foarte ieftine pentru a verifica umiditatea. Umiditatea ideala pentru lemnul de foc trebuie sa fie sub 12%.

Foarte important este să nu neglijaţi întreţinerea şemineului. Când formarea de creozot blochează evacuarea fumului incendiile sau intoxicările cu monoxid de carbon pot sa apară. În plus, în cazul în care un horn este deteriorat, poate permite ca umiditarea să intre şi pot aparea diferite tipuri de daune care duc la funcționarea necorespunzătoare a coșului. Întreţinerea deficitară a coşului de fum sau a focarului pot cauza ca lemnul să nu ardă eficient ceea ce duce la emisii de mai multe particule în atmosferă. Întreţinerea corespunzătoare a coşului de fum sau a focarului pot face ca lemnul să ardă mai eficient şi să fie eco-friendly.

Lemnul care arde mai puternic pe o perioadă mai lungă de timp este mult mai eficient în dezintegrarea particolelor şi gazelor toxice. Dacă focul arde mocnit se produce mai mult fum şi pulberi în suspensie, dar se produce mult mai puţină căldură. O modalitate pentru a evita arderi ineficiente este de a instala în şemineul dumneavoastră o vatră de zidărie. Cu o astfel de inserţie eficienţa focarului şi a coşului de fum este cu mult îmbunătăţită.


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.