Cum să calculezi randamentul termic al şemineului!

Cum să calculezi randamentul termic al şemineului!

În primul rând, înainte de a achiziţiona un focar pentru viitorul dumneavoastră şemineu de instalat în casa dumneavoastră, trebuie să aveţi în vedere producția de energie termică pe care soba o emite. Dacă nu sunteţi sigur ce model ar fi potrivit pentru căminul dumneavoastră, atunci acest articol va explica cum se calculează producția de energie termică recomandată a focarului ce este necesară pentru a încălzi suficient camera dumneavoastră. Nimeni nu ar dori să cumpere un focar pentru un şemineu, indiferent că are design personalizat, fie clasic, modern sau rustic, care să nu aibă puterea calorică necesară pentru a încălzi camera, pentru a obține sentimentul plăcut de confort datorat căldurii în nopțile reci și răcoroase de iarnă. Un alt factor important de luat în calcul când se alege un focar, este ca acesta să nu fie prea puternic pentru necesarul dumneavoastră, adică să producă mai multă căldură decât ar trebui, asta ducând la a nu mai folosi şemineul la fel de mult cum v-ar place s-o faceţi.

Dacă se ajunge la aceste două probleme menţionate mai sus, se pierde toată ideea de a achiziţiona un şemineu şi chiar nu ar avea nici un sens de a face faţă acestor probleme după ce s-au cheltuit mulţi bani pentru a achiziţiona un astfel de accesoriu. Motiv pentru care echipa To Marmura Piatra Neamţ vă pune la dispoziţie consultanţă pentru orice fel de intrebări puteţi avea în legătură cu viitorul dumneavoastră şemineu.

Înainte de a dori mai multe informaţii despre şeminee de la echipa To Marmura Piatra Neamţ, vă oferim o modalitate de a vă putea face o idee despre randamentul termic al viitorului dumneavoastră şemineu.

Pentru a calcula producția de energie termică corectă pentru camera dumneavoastră trebuie să urmaţi ecuația de mai jos:

Lumgime cameră x lăţime cameră x înălţime cameră = Z

Împărțiți răspuns (Z) din calculul de mai sus prin:

 • cifra 12 pentru o cameră de prost izolată;

 • cifra 15 pentru o cameră de izolată mediu;

 • cifra 18 pentru o cameră de bine izolată;

  De exemplu, pentru o cameră izolată termin bine cu dimensiunile:

 • Lugime cameră: 6 metri;

 • Lăţime cameră: 5 metri;

 • Înălţime cameră: 2.5 metri.

  Calculul este în forma următoare:

  6 x 5 x 2.5 = 75 metri cubi

Pentru a calcula căldura emisă: 75 ÷ 15 = 5KWs.

Sunt multe calculatoare online pentru a afla această valoare, dar cel mai eficient este să contactaţi echipa To Marmura Piatra Neamţ pentru a afla cele mai bune variante şi sperăm că acest articol vă poate da o înţelegere mai bună despre cum puteţi să vă alegeţi viitorul dumneavoastră şemineu şi în acelaşi timp să îl puteţi folosi la justa lui valoare. Dacă aveţi orice întrebare despre randamentul termic necesar nevoilor dumneavoastră, nu ezitaţi să contactaţi echipa To Marmura Piatra Neamţ pentru orice fel de întrebări.


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.