Te-ai gândit la ce poţi folosi şemineul în timpul verii?

Te-ai gândit la ce poţi folosi şemineul în timpul verii?

A venit vara în sfâşit şi o dată cu terminarea sezonului rece se poate că şemineul dumneavoastră intră într-o lungă vacanţă. Părerea echipei ToMarmura Piatra Neamţ este alta – chiar dacă nu-l mai folosiţi atât de des, nu înseamnă că trebuie să uitaţi de el. Să aruncăm o privire la ce poate fi folosit în lungile şi călduroasele luni de vară.

Deoarece căldura verii se face simţită din ce în ce mai tare trebuie să vă asigurați clapeta şemineului dumneavoastră este bine închis. Lăsându-l deschis se va crea curent de aer și, fie aduce aer cald din exterior fie trimite aer rece în exterior prin horn.

Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a verifica dacă clapeta are nevoie de orice lucrări de reparații sau înlocuire.

O altă activitate de efectuat în afara sezonului este curățirea şemineului dumneavoastră. Mulți oameni apelează la o companie de servicii profesionale pentru curăţirea șemineului, dar o puteţi face în siguranţă atâta timp cât sunteţi pregătit pentru a vă murdări și cheltui niște timp.

Aici vă prezentăm un ghid de bază pentru curăţirea şemineului dumneavoastră:

  1. Folosiți o lopată mică pentru a elimina cenușă, aschii de lemn si alte resturi

  2. Într-o găleată se face un amestec de apă caldă și detergent de uz casnic de orice tip. Utilizați un burete sau un prosop robust pentru a curăța mai întâi bine fata șemineu și după vatra .

  3. Dacă există un depozit de funingine exces în focar calcifiat, luaţi în considerare această reţetă pentru a-l dizolva: Se dizolvă 50 ml de săpun lichid într-un litru de apa fierbinte pe aragaz. După ce se răceţte amestecul, se adaugă o jumătate de ceașcă de amoniac și 100 g de piatră ponce sub formă de pulbere. Se amestecă bine după care se aplică în focar pe zonele dorite cu o perie de vopsit şi se lasă timp de 45 minute. Apoi, utilizați o perie pentru frecat și apă pentru a îndepărta soluţia şi ştergeti apoi cu un burete umed.

Lunile în care şemineul dumneavoastră nu este în uz sunt perfecte pentru a instala un nou design din marmură, dacă nu vă mai place cel vechi sau instala unul dacă nu aveţi.

În cele din urmă, vara sau la un moment dat între sfârșitul și începutul sezonului rece, ar trebui să aveți horn şi focarul curățate și inspectate de către un coșar calificat.


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.