Upgrade-ul şemineului existent fără a trebui să fie înlocuit

Upgrade-ul şemineului existent fără a trebui să fie înlocuit

Bucuria fermecătoare dată de focul aprins în şemineul dumneavoastră poate fi pierdută o dată cu folosirea ineficientă a şemineului şi neglijarea componentelor sale. Focul într-un şemineu deschis poate însemna o pierdere de căldură de 20% în timpul iernii. Dacă doriţi sa aveţi un şemineu mai eficient din punct de vedere a managementului căldurii, fără a trebui să cumpăraţi un insert de şemineu, care de obicei este foarte scump, există şi alte variante mult mai ieftine, pentru a obţine asta.

Inserţii şemine

Inserţiile care pot fi aplicate şemineului sunt similare ca scop ca şi inserturile de şemineu, iar acestea au ca scop creşterea izolării şemineului, reflectând căldura de pe peretele din spate spre cameră. Adăugând o izolare în plus şemineului rezultă siguranţă mai mare şi mai multă căldură direcţionată spre cameră, deci mai multă eficienţă în folosirea combustibilului. Există modele de metal care pot fi inserate şi pot face ca şemineul dumneavoastră să semene cu o bijuterie în ochii oricărei persoane care vă vizitează căminul prin aspectul decorativ special. Există foarte multe inserţii de calitate superioară care pot creşte eficienţa şemineului din punct de vedere al căldurii obţinute dar si pentru a îmbunătăţi design-ul şi a transforma şemineul în puntul principal de atracţie al unei încăperi.

Amortizoare şemineu

Amortizoarele şemineului ar trebui să formeze o etanșare strânsă atunci când sunt închise și permit fluxul de aer prin horn atunci când sunt deschise. Amortizoarele alternative disponibile, care sunt mai eficiente în timpul sezoanelor în care nu este folosit şemineul sau atunci când șemineul este foarte rar folosit. O altă abordare a prevenirii coșul de fum de la a fi similar cu o fereastră deschisă în casa este de a avea un amortizor instalat în partea de sus a coşului de fum.

Uşi de sticlă

Instalarea unei uşi de sticlă la şemineu, este un mod foarte eficient de a limita aerul care poate curge în și în afara casei tale prin coşul de fum. Un alt motiv pentu a instala o uşă de sticlă la şemineu, este pentru îmbunătăţirea controlului de intensitate a focului şi încetinirea procesului de pierdere a aerului cald în atmosferă, acest aer fiind direcţionat spre cameră. Toate uşile de sticlă intalate şemineului pot rezista la temperaturi foarte mari de 350 grade Celsius, dar dacă doriţi ca să reziste la temperaturi mai mari de atât, echipa To Marmura Piatra Neamţ vă recomandă să folosiţi uşi de sticlă ceramică, aceasta rezistând la temperaturi de trei ori mai mari.

Grilaje

Eficiența unui semineu poate fi, de asemenea, îmbunătățită cu grătare special concepute. Designul inteligent a unui grătar de şemineu determină partea fierbinte, strălucitoare a buştenilor să proiecteze căldura spre cameră.

Schimbătoare de căldură pentru şemineu

Dacă este important pentru tine ca şemineu să ofere o cantitate semnificativă de căldură la una sau două camere din casa ta, un schimbător forţat de aer încălzit ar putea ajuta. Acest accesoriu trebuie ales atent, pentru a se asigura că temperaturile ridicate care sunt generate de schimbătorul de căldură să fie menţinute în vatră (să nu se piardă pe coşul de fum) şi să fie distribuite egal în camerele dorite.

Pentru mai multe informaţii contactaţi echipa To Marmura Piatra Neamţ pentru a vă oferi toate informaţiile necesare pentru a vă putea folosi şemineul la întreaga lui valoare, asta la cel mai mic preţ de pe piaţă.


Comentarii

La acest articol încă nu există comentarii. Fiţi primul!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Şi noi urâm spam-ul.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.